timisoara

Timisoara

Timișoara sau “capitala neoficială a Banatului” este al treilea mare oraș din România și unul dintre cele mai populare centre studențești din țară. Este un oraș cu o istorie aparte, datând încă de pe vremea Romei antice. La un moment dat, în istoria feudală, a devenit chiar capitala Ungariei, sub domnia regelui Carol Robert de Anjou. Arhitectura destul de diversă, dar predominant în stil austriac baroc și multitudinea de parcuri au adus un renume Timișoarei, orașul fiind cunoscut și ca “Mica Viena” sau “Orașul Parcurilor”.

Putând fi vizitat în orice perioadă a anului, Timișoara are o mulțime de atracții pentru turiști. Pasionații de artă și arhitectură pot face contact cu trecutul în muzee (Muzeul Satului Bănățean, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, Muzeul Viorilor). Celor cărora le place teatrul pot merge la Teatrul din Timișoara care oferă, în premieră în Europa, piese în trei limbi: maghiară, română și germană. 

Nu uita să incluzi în itinerariul tău obiective turistice importante ca Palatul Baroc, Palatul Dicasterial (care a funcționat ca reședință a guvernatorului Banatului), Castelul Huniade (cea mai veche clădire din oraș), Catedrala Mitropolitană sau Piața Maria și Piața Victoriei, cu o mare încărcătură istorică, acestea fiind locurile în care a început Revoluția din 1989.

Pofta de explorat este ajutată de pasiunea de a conduce o mașină, iar un drum din Timișoara până în Maramureș, chiar dacă ține câteva ore, este binemeritat. Mai ales că vei avea parte, pe tot drumul, de peisaje nemaivăzute. 

Maramureș este una dintre zonele cu un farmec inedit din România, așa că fii pregătit pentru un itinerariu aparte și rezervă-i cel puțin două-trei zile. Poți vizita Cimitirul Vesel de la Săpânța, unic în lume datorită mesajelor haioase și crucilor colorate. Te poți plimba cu Mocănița, trenul cu aburi care obișnuia acum peste 100 de ani să transporte localnicii printre munți, pe Valea Vaserului. În apropierea stațiunii Borșa, poți admira Cascada Cailor, cea mai mare din România (90m). Nu în ultimul rând, o atracție deosebită pentru șoferi, este dealul misterios din Cavnic – Budești, unde se pare că mașinile urcă singure la deal. Dacă ajungi în zonă, trebuie să te convingi.
CITESTE MAI MULT INCHIDE
Hertz inchirieri auto in Timisoara
couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.