untitled-1

Cluj-Napoca

Cluj este unul dintre cele mai dinamice orașe românești, pentru că este într-o continuă și rapidă evoluție. I se mai spune și “Capitala Transilvaniei” și este al doilea mare oraș din România. Arhitectura Clujului reflectă influențele saxone, una dintre cele mai vizibile dovezi fiind Mânăstirea Sf. Mihail, construită în stil gotic. În fața acesteia este statuia impunătoare a unuia dintre cei mai iubiți regi ai Ungariei, Matei Corvin, Cluj fiind locul de naștere al acestuia. Încoronarea sa a fost oficiată în secolul al XV-lea, la Mânăstirea Sf. Mihail.

Pentru iubitorii de artă și cultură, Clujul are de oferit o mulțime de atracții, printre care se numără Muzeul Etnografic, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Artă din Cluj Napoca, Grădina Botanică și Casa Matia (casa lui Matei Corvin).

Cluj-Napoca este un oraș ai cărui locuitori au media de vârstă destul de mică, fiind și un centru universitar. Acest lucru și-a pus semnătura atât în cultura orașului, dar și în modul de a experimenta celelalte segmente turistice, de la culinar până la viața de noapte. În jurul orașului, în fiecare vară au loc cele mai mari festivaluri din țară, iar cele mai populare sunt Untold, Electric Castle sau Jazz In The Park.

Dacă vizitezi Cluj Napoca iarna, nu rata pârtiile de schi de lângă oraș. Ești așteptat gata echipat pe Pârtia Teleschi Feleacu (12 km de oraș) sau Muntele Băișorii (55 km de oraș).

Pentru cei care vor să se aventureze în împrejurimile orașului Cluj-Napoca și au o oră sau două la dispoziție pentru condus, probabil cea mai populară recomandare este Salina Turda. Este cea mai spectaculoasă construcție subterană din România și poate chiar din lume. Cu milioane de ani în urmă, aceste ținuturi erau acoperite de mare, iar când apele au început să scadă, au lăsat în urmă munți întregi de sare. De-a lungul timpului, oamenii au săpat tunele lungi și adânci în acești munți, creând astfel un loc spectaculos, care din anul 1997 este deschis doar turiștilor. Este practic un oraș subteran plasat într-un cadru de poveste, asemenea ținuturilor din Lord of The Rings. 

CITESTE MAI MULT INCHIDE
Hertz inchirieri auto in Cluj-Napoca
couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.