Termeni si Conditii Generale

CERINTE PERMIS DE CONDUCERE: Varsta minima admisa pentru inchirierea tuturor grupelor de masini este de 25 de ani. Soferii cu varste cuprinse intre 21-24 de ani pot inchiria masini din grupele A,B,J si K dupa acceptarea taxei suplimentare pentru soferi tineri, cu conditia sa detina permisul de conducere cu cel putin 12 luni inainte de ziua preluarii vehiculului. Soferilor cu varsta peste 71 de ani li se va aplica taxa pentru soferi seniori.

Pentru închirierea unei mașini în România, clienții care nu dețin un permis de conducere eliberat de o țară UE / SEE trebuie să prezinte, de asemenea, un permis internațional de conducere împreună cu permisul national. Nu sunt acceptate permisele de conducere deteriorate sau expirate.

TAXA SOFERI TINERI:Taxa pentru soferi tineri le permite clientilor cu varsta cuprinsa intre 21- 24 de ani sa inchirieze autoturisme din grupele de masini A, B, J si K , cu conditia sa detina permisul de conducere cu cel putin 12 luni inainte de ziua preluarii vehiculului, taxa aditionala este de 7EUR / zi, taxa maxima este de 70 EUR.

TAXA SOFERI SENIORI: Tuturor soferilor cu varsta de peste 71 de ani li se va aplica taxa aditionala de7 EUR/ zi, cu o taxa maxima de 70 EUR.

METODA DE PLATA: Pentru a finaliza inchirierea, titularul contractului trebuie sa prezinte un Card de Credit valid si acceptat de Hertz, care se va folosi pentru toate pre-autorizatiile si pentru incasarea platilor finale.

DEPOZIT PENTRU GARANȚIE: Pentru închirieri în Romania, la ridicarea vehiculului, Hertz va preautoriza o sumă de pe cardul de credit/debit al șoferului ca depozit pentru garanție, care va fi rambursat integral la sfârșitul închirierii, cu condiția să nu existe alte taxe. Vă rugăm să rețineți că rambursarea poate dura până la 14 zile lucratoare, în funcție de banca emitentă a cardului de credit/debit. Suma depozitului variază în funcție de grupa de mașini. Specific:

  • A, B, K, V3 : 300€
  • C, D, H, L, M, V4 : 500€
  • N : 700€
  • YL, 9, V5, V6 : 1000€

DEPASIRE PERIOADA INCHIRIERE: La sfarsitul perioadei de inchiriere, Hertz permite predarea autovehiculului cu o intarziere de 29 minute, dupa care se va aplica o taxa de minim o zi intreaga de inchiriere.

ANULARE / NEPREZENTARE:În cazul în care clientul nu anulează rezervarea cu cel puțin 48 de ore înainte de preluare, Hertz va aplica taxa pentru Anulare Întârziată în valoare de €40.

În cazul în care clientul nu se prezintă la preluare, Taxa pentru Neprezentare în valoare de €77 se aplică după 1 (una) oră de la data/ora rezervării, excepție făcând întârzierile de zbor (cu condiția ca un număr de zbor sau alte detalii de călătorie să fie comunicate înainte de preluare).

RETURNARI ANTICIPATE / RETURNARI INTARZIATE: Nu se ramburseaza vouchere nefolosite/ zile de inchiriere. Extinderea perioadei de inchiriere trebuie anuntata cu 48 de ore inaintea datei de predare agreate, si se factureaza conform tarifelor zilnice oficiale.

TAXA TRANSFRONTALIERA: Trecerea transfrontaliera este posibila numai cu anumite conditii si dupa efectuarea unei cereri catre un birou Hertz pentru toate autovehiculele, cu exceptia celor de lux. Cererea trebuie facuta cu 5 zile inaintea datei de ridicare, iar costul este €70.

ASIGURARE: Toti conducatorii auto autorizati pentru conducerea autovehiculelor Hertz sunt asigurati impotriva incendiului si raspunderii fata de terzi in caz de deces, ranire sau alte pagube materiale. Acoperirea ambelor asigurari face obiectul Termenilor si Conditiilor General Hertz.

AMENZI DE TRAFIC SI SANCTIUNI: Toate amenzile sau sanctiunile rezultate din incalcarea legilor de trafic de pe teritoriul Romanie  in timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusiv de catre client.

ASIGURARE SUPLIMENTARA CU RASPUNDERE (CDW / SCDW): Responsabilitatea financiara in caz de dauna adusa autovehiculului inchiriat poate fi redusa (conform Termenilor si Conditiilor din Contractului de Inchiriere) pentru Grupele A, B, K, si V3 la €600, pentru Grupele C, D, H, L, M si V4 la €750, pentru Grup N si la €900, iar pentru Grupele YL, 9 si V5, V6 la €1.300 prin achitarea unei taxe de €11, €16, €24 si respectiv €32.

Responsabilitatea financiara in caz de dauna poate fi redusa suplimentar la valoarea de 150€ pentru Grupele A, B, K, si V3, la valoarea de €200 pentru Grupele C, D, H, L, M si V4, la €300 pentru Grup N, iar pentru Grupele YL, 9 si V5, V6 la €400, prin achitarea unei Asigurari Suplimentare cu raspundere Minima in valoare de €13, €17, €25 si respectiv €32, pe zi de inchiriere.

Pentru a beneficia de Asigurarea Suplimentara cu raspundere minima (S.C.D.W.) este necesar sa contractati si Asigurarea cu Raspundere (C.D.W.). Responsabilitatea financiara nu se reduce este redusa in cazul daunelor sau pierderilor urmatoarelor: echipamente si accesorii, documente, anvelope si dedesubtul autovehiclulului.

PROTECTIE IN CAZ DE FURT (TP): Responsabilitatea financiara in caz de furt se reduce la suma de €600 pentru Grupele A, B, K, V3, pentru Grupele C, D, H, L, M si V4 la €750, pentru Grupele Q la €750, iar pentru Grupele YL, 9 si V4 la €1.300 prin achitarea unei sume suplimentare de €6, €8, €12 si respectiv €16 pe zi de inchiriere, cu exceptia furtului bunurilor personale.

SERVICII ASIGURARE CU RESPONSABILITATE ZERO (SC): Serviciile de Asigurare cu responsabilitate zero in cazul furtului sau daunelor aduse autovehiculului pot fi adaugate Asigurarii cu raspundere standard (CDW), si Asigurarii cu raspundere minima (SCDW) si Asigurarii pentru Furt TP atunci cand aceasta este inclusa in costurile rezervarii sau prin achitarea unei sume de €7 pentru Grupele A, B, K, V3, €10 pentru Grupele C, D, E, J, P si V4, €12 pentru Grupele Q iar pentru Grupele YL, 9 si V5 €32 pe zi de inchiriere.

Nu se aplica in cazul daunelor aduse urmatoarelor: dedesubtul autovehiculului, anvelope si jante, geamuri, chei, documente, ambreiaj, daune cauzate de lipsa uleiului sau ca rezultat al folosirii incorecte a combustibilului, deteriorarea vehiculului cauzata de folosirea a orice material explozibil, detonarea sau incendierea intenționata, daune provocate prin conducerea sub influența alcoolului sau drogurilor, sau daune provocate de catre un conducator auto neautorizat.

TAXA DE AEROPORT (ASC): Toate preluarile din aeroport au inclusa o taxa de aeroport de 18%, si care exclude eventualele costuri de alimentare cu carburant sau daune aduse autovehiculului inchiriat.

PROTECTIE PENTRU PARBRIZ (WSP): Responsabilitatea financiara asupra deteriorarii parbrizului poate fi eliminata (responsabilitate zero), pentru o taxa de €2 pentru Grupele A, B, K, V3, €3 pentru Grupele C, D, E, J, P si V4, €4 pentru Grupele Q iar pentru Grupele YL, 9 si V5 €5 pe zi de inchiriere (fara sa depaseasca echivalentul a 15 zile).

TAXA ADMINISTRARE INCIDENT (IAF): In cazul unui accident din raspunderea clientului, acesta are obligatia sa plateasca o taxa de €30 pentru administrarea incidentului.

POLITCA COMBUSTIBIL: Pentru perioade de inchiriere de 1-2 zile, clientul are obligatia de a returna autovehiculul cu acelasi nivel de combustibil afisat la preluare. Atunci cand nivelul de combustibil nu corespunde, clientul va achita valoarea diferentei de combustibil. Se va aplica si o taxa pentru Serviciu Realimentare Combustibil de €18.

Pentru perioade de inchiriere de 3 (trei) zile sau mai mult, clientul are obligatia sa plateasca in avans valoarea combustibilului din autovehiculul inchiriat la momentul preluarii. La predarea acestuia, valoarea echivalenta a combustibilului aflat in rezervorul autovehiculului la acel moment va fi inapoiata. Atunci cand cantitatea de combustibil este mai mica decat cantitatea din rezervorul autovehiculului din momentul preluarii, se va aplica taxa pentru Serviciu Realimentare Combustibil de €18. Orice rambursare se va efectua folosind cardul de credit/debit al clientului.

Pretul pe litru de combustibil este calculat ca medie a preturilor locale practicate in zona unde autovehiculul este inchiriat. Taxa pentru Serviciu Realimentare Combustibil este de €18, iar Hertz isi rezerva dreptul de a o modifica fara a comunica in prealabil. Orice rabursare sau disputa trebuie comunicata in momentul predarii autovehiculului. Dupa emiterea facturiii, cererile de rambursare nu vor mai putea fi preluate de catre Hertz. O brosura continand Politica Combustibil se gaseste in locatiile Hertz si este disponibila in 5 limbi de circulatie internationala.

SERVICIU REALIMENTARE COMBUSTIBIL: €18

SOFERI ADITIONALI: Pentru fiecare sofer aditional se va plati o taxa de €5 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

SCAUN AUTO COPII: Scaunele auto pentru copii sunt disponibile la cerere pentru o taxa de €7 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

SISTEM DE NAVIGARE (GPS): Este valabil la cerere pentru o suma de €10 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

LANTURI DE IARNA: Lanturile de iarna sunt disponibile la cerere pentru o taxa de €8 pe zi. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

TAXA DE IARNA: Taxa de iarna include costul dotarii autovehiculului inchiriat pentru conditii de iarna si se aplica in de la 1 Octombrie pana la 31 Martie.

PRELUARE / RETURNARE: Preluarea/Returnarea in afara orelor de fuctionare ale filialelor Hertz locale poate fi disponibila numai la cerere. Pentru livrarea/preluarea autovehiculului inchiriat la alta adresa decat cea a unei filiale Hertz se aplica o taxa minima de €30. Pentru preluarea/returnarea in afara orelor de functionare se aplica o taxa de €25 pe caz.

24h ROAD ASSISTANCE: 24hrs service, call +40 (0)21.405.54.54

DISPONIBILITATEA FLOTEI: In functie de disponibilitatea flotei, Hertz isi rezerva dreptul de a pune la dispozitie un autovehicul de o alta marca sau model decat cel inscris in rezervare, din aceeasi grupa sau una superioara.

TAXE : Toate taxele si tarifele  de mai sus nu include TVA sau alte taxe locale.

couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.