header-1280x305

10 sfaturi de top pentru a conduce o dubiță

Gândul de a conduce o dubiță pentru prima dată poate fi destul de enervant - dar crede-ne, este de fapt mult mai ușor decât ai putea crede.

Cele mai multe camionete moderne sunt la fel ca mașinile rutiere obișnuite, până la caracteristici precum frânele ABS, sistemele de control al stabilității, airbag-urile la volan și sistemele de sunet. Totuși, merita cu siguranță să fii pregătit.

De aceea am adunat 10 sfaturi de top pentru a conduce o camionetă – astfel încât să poți conduce trupa la concert/în sfârșit să eliberezi podul/porni la drum cu deplină încredere!

1. Aflați cum ajungeti de la A – B!

Planificarea și pregătirea sunt esențiale atunci când vine vorba de conducerea unei camionete pentru prima dată. Înainte de a porni, asigurați-vă că aveți traseul - și o rută alternativă - cartografiate pe sistemul de navigatie. Conducerea pe drumuri necunoscute sau rătăcirea vă poate ridica nivelul de stress si la rândul său, vă poate afecta siguranța – așa că asigurați-vă că știți cum sa ajungeți de la A la B!

2. Punerea în miscare

De asemenea, este util să petreci ceva timp pentru a te obișnui cu comenzile și cutia de viteze înainte de a porni, deoarece majoritatea dubelor au șase trepte, spre deosebire de sistemul standard cu cinci trepte la majoritatea mașinilor. Treapta suplimentară nu trebuie să vă faceți griji – dar ar trebui folosită dacă conduceți pe autostrăzi pentru a economisi combustibil.

3. Ai grijă la viteza ta!

Când conduceți, verificati întotdeauna drumul din față pentru pericole și obstacole și ajustați-vă stilul de condus în funcție de situație. Amintiți-vă că nu este o cursă - așa că asigurați-vă că aveti o viteza mai redusa si lăsați mai mult spațiu pentru frânare decât ați face într-o mașină convențională.

4. Ai grijă la acoperiș!

Deși nu trebuie să vă faceți griji cu privire la înălțimea spatiului de marfa a primelor trei categorii de camionete inchiriate de la Hertz - deoarece sunt comparabile ca mărime cu mașinile convenționale, dar cele mai mari dube pot fi prea înalte pentru podurile cele mai joase și alte obstacole de sus.

Asadar aveți grijă când intrați în parcări  cu mai multe etaje! Nu vrei să dai acoperișul jos..

5. Aveți grijă când faceți viraje

Lățimea poate fi, de asemenea, o problemă pentru clasele mai mari de furgonete.

Sună evident, dar cu cât duba este mai mare, cu atât trebuie să lași mai mult spațiu când intri într-un viraj sau faci o întoarcere în jurul unui obstacol. Ține minte, există mai multe vehicule în spatele tău cu care te-ai obișnuit! Din nou, totul este a fi atent înainte. Dacă aveți îndoieli, încetiniți sau opriți-vă complet pentru a evalua orice obstacole.

6. Luați în considerare vremea!

Este important să țineți cont de condițiile meteorologice atunci când conduceți o dubă. În cea mai mare parte, furgonetele funcționează la fel de bine ca mașinile pe vreme nefavorabilă, cu prevederile anterioare privind viteza mai mică și lăsând marje mai mari de distanta. Dar vânturile foarte puternice pot fi periculoase atunci când conduceți o camionetă – mai ales dacă conduceți o camionetă goală.

Cel mai bun sfat pentru a conduce pe vreme vântoasă este să încetiniti ușor, să fiti atent la șosea și să încercati să păstrati o distanță sigură față de autobuzele sau camioanele înalte.

7. Camion încărcat complet? Ai grijă la viteza ta!

De asemenea, trebuie să fii conștient de diferența dintre conducerea unei camionete goale și a uneia pline.

Pentru început, spațiul mare de depozitare și capacitatea de transport înseamnă că o furgonetă poate găzdui încărcături foarte grele. Acest lucru face o diferență semnificativă pentru toate aspectele ce tin de performanța de la accelerare la frânare și manevrabilitate.

Pe scurt, da dovada de prudenta și lasa marje și mai mari altor vehicule rutiere, adapteaza-ti viteza și lasă mai mult spațiu pentru frânare atunci când conduci cu încărcare maximă.

8. Pentru mine – pentru tine! Încărcați furgoneta în siguranță și uniform

O dubă supraîncărcată sau prost încărcată poate fi periculoasă. Prin urmare, țineți cont de capacitatea maximă de încărcare a camionetei și asigurați-vă că toate articolele și materialele sunt încărcate in parametri de siguranta, răspândite uniform și situate cât mai jos posibil în compartiment pentru a asigura atât siguranța, cât și pentru a minimiza daunele.

Materialele slăbite pot reprezenta un pericol grav - și cu cât articolele sunt depozitate mai sus, cu atât este mai probabil ca acestea să provoace probleme de stabilitate, precum și să se piardă și să se deterioreze.

9. Este în spatele tău! Fiți conștienți de punctele moarte

Vizibilitatea în spate este o altă diferență majoră între autoutilitare și autoturisme. Cel mai mic grup de furgonete Hertz, este foarte asemănător cu un autoturism în această privință, în afară de partea din spate sau de deasupra umărului, unde un panou de oțel înlocuiește geamurile laterale din spate. În consecință, fiți conștienți de punctele moarte.

Furgonetele mai mari din flota Hertz au aceleași unghiuri moarte în spate, dar și o vizibilitate mai limitată datorită omisiunii oglinzii retrovizoare centrale. În schimb, trebuie să te bazezi pe o pereche de oglinzi laterale foarte mari. Amintiți-vă doar că, cu cât o camionetă este mai mare, cu atât este mai probabil ca mașinile și alte vehicule mici care urmează în spate să fie parțial sau total ascunse.

10. Ia-ți un partener – vor fi la îndemână atunci când trebuie să parchezi!

Pot exista provocări atunci când vine vorba de parcarea unei autoutilitare. Din nou, cu cât camioneta este mai mare, cu atât va trebui să faceți mai multe ajustări în comparație cu parcarea unui autoturism. Parcarea autoutilitarelor de mici dimensiuni este la fel ca parcarea unei mașini. Modelele mai mari necesită mai multă grijă.

A avea un co-pilot acesta ajută în mod semnificativ, deoarece te poate ghida în siguranță în locurile de parcare. Dacă călătoriți singur, pur și simplu faceți-o pas cu pas. O metodă bună în care condițiile de trafic o permit este să opriți complet duba, să coborâți și să evaluați spațiul.

Veți putea apoi să înțelegeți mai bine atât spațiul disponibil, cât și ceea ce puteți vedea în oglinzile exterioare. Dacă aveți îndoieli, puteți oricând să vă opriți, să părăsiți vehiculul și să reevaluați situația, având grijă din nou de condițiile de trafic. De asemenea, dacă locația este aglomerată, nu permiteți altor vehicule să vă preseze să vă grăbiți. Fă-ți timp și nu te simți jenat să încerci din nou dacă nu ești sigur că duba se aliniază corespunzator in spatial dorit. Mai bine să sufere cativa parteneri la traffic nerăbdători decât să lovești camioneta.

couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.