Fuel-efficient-driving-tips-1280x305

7 +1 sfaturi pentru o conducere eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil

Odată cu creșterea prețurilor la combustibil, mai mulți șoferi caută modalități de a-și reduce costurile lunare cu combustibil. Conducerea eficientă a consumului de combustibil nu reduce doar poluarea mediului, ci și consumul de combustibil. În același timp, puteți călători mai plăcut, iar vehiculul atinge performanțe mai bune. Autohellas Hertz vă prezintă sfaturi pentru conducerea eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, care vor fi bune atât pentru buzunarul dumneavoastră, cât și pentru planeta noastră!

Sfaturi și tehnici pentru a economisi combustibil

 

 1. Evitați schimbările bruște de viteză

  Conducerea cu viteză constantă și evitarea frânării puternice și a accelerațiilor rapide care cresc consumul de combustibil, este primul pas către conducerea eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. În călătoriile lungi, porniți sistemul de control al vitezei de croazieră al mașinii pentru a economisi combustibil, menținând o viteză stabilă. O diferență de viteză de 12 km/h poate reduce consumul de combustibil cu până la 23%.

 2. Opriți motorul când staționați pentru perioade mai lungi de timp

  Ori de câte ori trebuie să staționați mai mult de 60 de secunde, opriți motorul! Deși motorul unei mașini staționare este la ralanti, astfel încât să consume mai puțin combustibil, atunci când este oprit economisește și mai mult combustibil. Un alt sfat practic este să nu puneți treapta neutră atunci când coborâți. Este un „mit” și nu un „secret” pentru economisirea combustibilului, deoarece crește consumul de combustibil, în loc să-l reducă, deoarece motorul continuă să funcționeze fără „frâna de motor” care ar putea fi necesară. Așa că folosiți întotdeauna vitezele în timp ce conduceți.

 3. Folosiți frâna de motor

  Ori de câte ori este posibil, încercați să opriți luând piciorul de pe accelerație pentru a profita de contrapresiunea pe care o pune transmisia asupra motorului, înainte de a aplica frânele. Reduceți viteza și motorul va încetini mașina. Această tehnică este utilă în special atunci când se apropie de un sens giratoriu sau de un semafor roșu.

 4. Aer condiționat sau geamuri deschise

  Aerul condiționat este unul dintre elementele care consumă cel mai mult combustibil, între 4% și 10% conform Agenției Internaționale pentru Energie (IEA). Cu toate acestea, deschiderea geamurilor contribuie și la creșterea consumului de combustibil, deoarece aerul care intră în mașină creează o rezistență aerodinamică care încetinește și face motorul să lucreze mai greu. Pentru călătorii mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, se recomandă utilizarea sistemului de ventilație intern al mașinii cu aerul condiționat oprit.

 5. Presiunea anvelopelor

  Păstrați anvelopele mașinii dvs. umflate la nivelul corect de presiune pentru a îmbunătăți consumul de combustibil cu o medie de 0,6% - 3%. Dacă anvelopele sunt insuficient umflate, consumul de combustibil crește. Pentru a confirma dacă anvelopele au presiunea corespunzătoare, verificați informațiile de pe ușa șoferului sau manualul de utilizare al mașinii. Chiar și cu 1 psi mai puțină presiune față de cea recomandată, afectează eficiența combustibilului și o reduce cu până la 3%. Prin urmare, se recomandă să verificați presiunea în anvelope o dată pe săptămână sau la fiecare realimentare.

 6. Transportați cât mai puțină greutate posibil

  Scoateți portbagajul mașinii atunci când nu este utilizat, deoarece acestea au ca rezultat o rezistență aerodinamică crescută și, prin urmare, un consum de combustibil crescut. Îndepărtați încărcătura inutile din vehicul, cum ar fi lanțurile de zăpadă în timpul lunilor de vară. Pentru fiecare 45 kg transportat de mașină, eficiența combustibilului poate scădea cu 1-2%. Cu cât sarcina este mai ușoară, cu atât consumul de combustibil este mai mic.

 7. Funcționarea motorului

  Un motor de mașină murdar crește consumul de combustibil. Bujiile uzate ale motorului pe benzină sau un filtru de aer murdar pot crește consumul de combustibil cu până la 5%. Și acesta este încă un motiv pentru a respecta programul obișnuit de service, conform recomandării producătorului. Utilizați uleiul de motor recomandat de producător, deoarece poate crește eficiența combustibilului cu 1-2%. Utilizarea unui lubrifiant de calitate superioară ajută, de asemenea, la eficiența consumului de combustibil.

 

Sfat special: alege mobilitatea electrică

Electromobilitatea este cea mai fundamentală schimbare pe care o poți face către o conducere eficientă! Pe baza actualei politici tarifare pentru benzină și energie electrică, se estimează că profitul anual pentru un șofer care a „trecut” la tehnologia verde poate ajunge până la 28%. În plus, este posibil să reîncărcați gratuit o mașină electrică în parcările cu acces gratuit la încărcătoare publice sau în timp ce vizitați un hotel, un restaurant sau un lanț de retail.


Beneficiile mobilității electrice

 • Nu produce niciun fel de poluanți
 • Cauzează o poluare minimă pe termen lung, cu condiția să utilizeze energie electrică generată din surse regenerabile de energie
 • Reduce dependența de petrol și, prin urmare, cheltuielile anuale cu combustibil cu până la 28%
 • Este complet silențios și, prin urmare, contribuie la reducerea poluării fonice urbane.
 • Are costuri reduse de întreținere, deoarece motorul electric adoptă de obicei doar cinci părți mobile, comparativ cu o mie sau mai multe părți mobile ale motoarelor cu ardere internă.
CITESTE MAI MULT INCHIDE
couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.