summer-tips-1280x305

Pregătește-ți mașina pentru vară!

Vara a sosit, temperatura a crescut și pregătirile pentru vacanța de vară au început deja. Cu toate acestea, pentru a evita surprizele neplacute, există ceva foarte important pe care nu trebuie să-l uitați înainte de a vă începe călătoria de vară. Pregătirea corectă a mașinii dumneavoastră pentru cele mai călduroase zile ale anului este necesară pentru ca aceasta să facă față condițiilor dificile de vară. Pentru o vară fără griji, asigurați-vă că verificați următoarele.

VERIFICARE: ULEI DE MOTOR ȘI LICHID DE FRANĂ

Este important ca uleiurile de motor să fie la nivelul potrivit, deoarece astfel motorul este lubrifiat corespunzător. Pentru a verifica nivelul uleiului, urmați procedura de mai jos: Într-un loc plat, fără a porni motorul, scoateți indicatorul de ulei, ștergeți-l și puneți-l la loc. Scoateti indicatorul de ulei din nou și vedeti nivelul, acesta ar trebui să fie sus (cel puțin de la mijloc și sus).

Dacă trebuie să adăugați ulei, ar trebui să turnați același lubrifiant pe care l-ați folosit in trecut (este util să aveți întotdeauna 1lt în portbagaj). Urmați o procedură similară pentru lichidele de frână. Dacă accesul la recipient este dificil, atunci vizitați servisul pentru a evita orice deteriorare.

 

VERIFICAȚI NIVELUL DE ANTIGEL

Intotdeauna cu motorul rece verificati rezervorul de antigel care trebuie sa fie plin cu lichid pana la indicatia producatorului; nu mai mult, pentru că se va pune presiune asupra sistemului defectandu-l. Mai mult, inspectați vizual cureaua alternatorului și pompa de apă.

 

VERIFICAȚI PRESIUNEA PNEURILOR

Cu un tensiometru - dacă ai - altfel vizitați cel mai apropiat service sau o benzinărie - verificați întotdeauna pe baza tabelului furnizat de producător (pe lângă manual, există un autocolant cu presiunile corecte pe ușa șoferului sau bujiul de combustibil ). Nu uita ca la presiune mai mica ai un consum mai mare de combustibil, in timp ce la presiune mai mare nu ai stabilitate buna, nici performanta buna de franare.

Verificați banda de rulare a anvelopelor și dacă sunt uzate, schimbați-le imediat. Același lucru este valabil și pentru anvelopa de rezervă, nu omiteți să verificați dacă cricul și accesoriile sale funcționează corespunzator.

 

VERIFICAȚI ȘTERGĂTOARELE ȘI LICHIDUL DE PARBRIZ

Se recomandă înlocuirea ștergătoarelor la fiecare 6 luni. De asemenea, asigurați-vă că reumpleți cu lichid de parbriz corepunzator conceput pentru a îndepărta gheata, insectele și gudronul.

 

CONTROLUL SISTEMULUI DE LUMINI

Verificați dacă toate luminile interioare și exterioare ale mașinii dumneavoastră funcționează corect. Acestea includ farurile, stopurile, semnalizatoarele față și spate, alarmele și luminile de frână. Sa aveți și un bec de rezervă cu dvs.

 

INTRETINERE AER CONDITIONAT (A/C)

Potrivit majorității producătorilor, sistemul de aer condiționat auto necesită întreținere o dată pe an. Reînnoirea freonului în circuit, deși nu este întotdeauna necesară, ar trebui făcută pentru ca aerul condiționat să funcționeze corect și eficient.

Adică dacă nu aveți cantitatea necesară de freon (indicată de producător în manual și în compartimentul motor) aerul care va ieși din duze nu va fi suficient de rece, așa că A/C va trebui să lucreaza la un volum mai mare, crescand consumul dar si lipsind motorul de putere.

Odată cu freonul, aproape în fiecare an, va trebui să înlocuiți filtrul de habitaclu (sau filtrul de polen). Acesta din urmă curăță aerul exterior care intră în cabină. Dacă filtru de habitaclu este acolo pentru o lungă perioadă de timp, atunci vei respira microorganisme pe care în niciun caz nu le vrei. Dacă observi zgomote și mirosuri neobișnuite, grăbește-te si mergi la service.

 

VERIFICAREA BATERIEI

Dacă bateria este de tip inundat, verificați dacă există lichide și completați dacă este necesar. De asemenea, este bine să ai alături așa-zișii „crocodili”, care îți vor fi de folos în cazul în care bateria se descarcă și trebuie să pornești motorul.

CITESTE MAI MULT INCHIDE
couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.