children-safety-1280x305

Sfaturi pentru siguranța copiilor in masina

1. Întotdeauna pe bancheta din spate

Copiii (până la 13 ani sau până la 150 cm înălțime) trebuie să stea mereu în spate la scaunele speciale pentru copii, cu centura de siguranță specială. Acest lucru poate reduce decesele cu 70% și rănirile din accidente rutiere cu 67%. Nu uitați că scaunul din față este cel mai periculos pentru copii, iar deschiderea airbag-ului poate provoca răni grave sau poate ucide copilul, chiar și în cazul unui accident cu viteză redusă.

2. Scaun pentru copii

Utilizați scaunul adecvat pentru copii, adaptat vârstei și greutății copilului. Scaunul trebuie să aibă pe ambalaj semnalul „ECE R 4403”. Marsupiul sau coșul pentru copii nu înlocuiesc scaunul pentru copii.

3. Amplasarea scaunului pentru copii

Așezați scaunul pentru copii în mijlocul banchetei din spate. Evitați amplasarea scaunului pentru copii pe un scaun cu airbag-ul activat. În cazul unei coliziuni, airbag-ul poate ucide copilul.

4. Nu țineți copilul în brațe sau pe genunchi!

Nu tine copilul pe genunchi sau in brate nici macar o clipa, chiar daca stai pe bancheta din spate. Potrivit cercetărilor, în cazurile în care copilul se afla în brațele cuiva și nu în scaunul pentru copii, au existat rate mari de mortalitate, scaunul acționând ca „scut de protecție”.

5. Sa nu ai niciodată 2 copii care împart aceeași centură de siguranță

Utilizați întotdeauna centurile de siguranță separate pentru fiecare copil. Folosirea unei centuri de siguranță obișnuite pentru mai mult de 1 copil, anulează capacitatea de utilizare a centurii de siguranță și crește riscul în caz de accident.

6. Distanța călătoriei nu contează

Asigurați copiii în scaune pentru copii chiar și pentru cele mai scurte distanțe. 75% dintre accidentele mortale au loc în oraș.

7. Fii exemplu!

Fii primul care îți poartă centura de siguranță. A fi exemplul este cea mai bună educație.

8. Verificați dacă ușile sunt blocate

Verificați corect dacă ușile sunt blocate și pot fi deschise numai din exterior. Un procent semnificativ de copii sunt răniți mortal prin cădere în timp ce se joacă pe bancheta din spate.

9. Activități creative

Verificați activitatea pe locurile din spate. Nu-i lăsați să deschidă geamurile și să-și scoată mâinile sau capul afară, chiar dacă mașina rămâne staționară. Asigurați-vă că aveți niște jucării creative pentru copii în mașină (jucării moi, carti).

10. Nu-i lăsa singuri în mașină!

Expunerea mașinii la lumina soarelui, chiar și în zilele cu temperaturi blânde, poate provoca o insolație, deoarece sugarii și copiii sunt mai vulnerabili la creșterile de temperaturii. Copii pierd mai multă apă din cauza căldurii și temperatura corpului lor crește mai repede, expunandu-i la un risc mai mare.

couple-newsletter2
Abonare la Newsletter pentru a fi primul care află despre ultimele noastre oferte, reduceri și programe noi.